Fast and Furious

Friday 29.7.2011
Time : 5.45pm.

Time ni, baru je habis lab chemistry. Ada lab test, soalan objektif senang je. Tp bab subjektif, terkantoi pula. Aku terlupa cara nk kira Molarity. Nasib la aku dh cari dh maksud "flash point" sblum pegi test tu. Lpas habis je lab, aku, Redza n Hamdan pegi makan kt Paprika. Diorg dua ni labmate aku. Makan je la Big Breakfast. Sejak semenjak ni, aku kuat sgt makan. So, amik je la Big Breakfast, aterr nk diet. Haha.

Lpas reza hantar aku n hamdan, dia pegi hantar ashley n kwn2 ashley ke stesen KTM Batu Gajah. Sementara tu, aku tunggu je la masa berlalu dgn online facebook n main gitar. Tgk2 je jam, dh pkul 5.40. Disebabkan ramai yg balik minggu ni, aku volunteer jd driver utk reza sapa2 yg tumpang dia. Redza, tetibe je cakap,

Redza : "Man, cari lagi sorg driver. Aku takot aku tak sempat la nk balik UTP n pickup Chuck smua. "
Aku    : " Mana nk cari driver bro time2 genting ni. Kk nanti aku carikan ek. "


Dgn kadar segera aku bersiap2. Padahal sikat rambut je pun. Haha. Pergi ke bilik chuck di Etana, angkut barang2 Redza, n ajak Mior skali gerak ke stesen KTM Batu Gajah. Hati rasa resah, goyang. Sbb nk kena bawak mcm Fast and Furious. Dh la keta aku manual je. Dgn lafaz bismillah, aku start enjin dn gerak ke v2 utk pickup member2 Chuck. Dh amik tu, jam pun menunjukkan pukul 6.05. Tiket ETS pula pukul 6.24. Pergh lagi 19 minit je sial. Kereta aku dh la PROTON SAGA petak 1.3 je.

Bar minyak pulak skit. Adoyai. Mmg jam kepala otak aku time tu. Isi je la 10 kt Petronas dlu. Aku bawak macam org gila. Dgn hati yg kering, aku pecut je sepanjang jalan, walaupun lampu merah. Smpai ada satu part tu, ada sekor anjing ni nk melintas jalan, speed aku dh mencecah 120km/h, tangan ku bergegar2 di stereng, samada mahu langgar atau mengelak. Aku memilih utk mengelak. Tak manis la kalau aku langgar anjing, walaupun aku org islam n tak boleh sentuh2 n belai2 anjing, dia tetap makhluk ciptaan Allah. dia nk jugak hidup. Aku tarik stereng aku ke sebelah kiri, and semua org dlm kereta menjerit2. Wohoo!! dh mcm dlm citer Fast and Furious sial. Serius tak tipu weh.

Dlm 6.20, selamat sampai di stesen KTM Batu Gajah. Chuck muka berseri2 je. Happy sbb dapat catch the train on time. Aku berasa lega kerana stress nk bawak kereta laju2 sudah tiada di dadaku ni. Diorg dh angkut2 barang semua, train ETS pun tiba. Diorg cpt2 pegi masuk ke dalam train, aku n Mior menyaksikan saat2 mereka masuk ke dlm train. Hampir smua budak UTP yg berada dlm train ETS mengukirkan snyuman manis. Aku dan Mior melambaikan tangan kepada mereka,  dan kami pun pulang ke kereta masing2.

NAMUN, ada pulak benda lawak berlaku . Ada sorg mamat ni, dia duk lepak dpn entrance stesen KTM tu, duk hisap2 rokok dgn member2, time train nk belah baru terhegeh hegeh nk kejar train. Pehhh, sumpah kau bodoh. member2 dia semua gelak terbahak2 kt dia. Malu la beb. Kau ada je kt dpan train stesen tu kan, train dh sampai tu, cpt2 la masuk dlm train. jgn la bajet cool sgt mcm kau tu superman boleh kejar train. Haha tgk la padahnya. harap2 la kau dpt pulang ke destinasi kau. sabar ye.

Dgn itu, aku pulang dgn kereta Saga aku n Mior pula pulang dgn Myvi kepunyaan Redza. Aku pulang dgn perasaan lega yg teramat sgt.


MORALE OF DE STORY :


  • Always plan your trip. Always have a backup plan or a backup driver. 
  • If you wanna drive fast, drive fast n safely. Don't drive angry. 
  • Please, regardless of your situation, jangan la langgar anjing or kucing. Kesian sgt kalau tgk bangkai diorg tersadai di tgh2 jalan tu. Sedih tau ='(
  • Jangan la terlepas train disebabkan alasan yang teramat la bodoh. Kalau train tu dh smpai, please cpt2 masuk dlm train. Tak kisah la naik train ke apa ke, kalau dh naik public transport tu, jgn la bajet cool sgt. Masuk je cpt2. 

July 30, 2011

Post a Comment

Powered by Blogger.