Life In UTP

Since 23.5.2011, I'm officially a UTP student. A brand new chapter in my life. Enrolled for engineering foundation for about a year I think . 4 subjects in the first semester. God it was tough. The first two weeks okay lagi. But hell was unleashed on the 3rd. Jadual jadi padat nk mati. Dh la aku tak form. Aku tgk org lain, hebat. cool. mantap. Kena pandai2 survive kt UTP ni. saingan sengit dohh.


By the time that I write this, its already the 6th week I've been here. Time flies so fast . Ni first time aku tak balik rumah. Kalau tak minggu sblum2 ni, balik rumah. Balik rumah bukannya bukak buku. Bukak mata je cari makanan, minum, tidur. nk hang out dgn member pun tak boleh. member smua dh masuk U. Jauh2 plak tu. Tapi takpa, at least aku stay kt UTP ni, dpt gak merasa campus life. Kt sini pn dh ramai gila member. Rasa seronok kot. A totally new life here. 

The food here was good. Senang gila nk cari makanan. Kalau mcm lewat2 mlm cafe dh tutup, ada je senior2 dtg ketuk pintu bilik , jual kebab . Couldn't ask for more.

Of all the good things, challenges was always there to make my life difficult but worthwhile. Ada test plak minggu depan. Dua subjek kot, physics and pre calculus. Harap2 leh score. Nanti takde la tension sgt utk final exam. Hmm.

And yeah, now I'm patiently waiting for my car to be done. Bila dh siap je, senang nk pi kelas. Nk bawak member2 ronda ipoh pun no hal. Bawak awek pun boleh hahaha. bajet ada awek je. But then, I really miss my car. Dh lama kau tersadai kt workshop kn. Setelah sekian lama bru kau pulang balik ke pangkuan aku. Haha lol. 

Ok then, better cut off the chatter. 


June 24, 2011

Post a Comment

Powered by Blogger.