Its Friday

8.4.2011.

Friday.
3.00pm - 4.00pm

Duk rumah main dota sorg2. Hidup kesunyian . Laptop je jd teman. Kesian sgt.

Online facebook. IM dgn kwn2. Check cupcake corner. Mcm budak kecik. So ashamed.

Sheera tegur aku, katanya dia nk jual handphone. Dia xtau tempat apa yg best jual handphone.  Aku pn xtau nk buat ap harini, so aku volunteer nk tolong dia. 


4.30-5.00pm

Solat asar. Siap2 pakai baju. On9 kejap sambil tunggu sheera dtg dgn bf dia adib. Aku x penah pn jumpa adib. 
Stakat penah dgr nama je. So I thought this would be a good chance to greet him. 

Tp, bila sheera dh otw nk pickup aku, katanya adib dh blk dh. Kalau ada dia skali, xde lah awkward. Afterwards, pegi gm, tolong sheera jual phone. Tolong negotiate dgn cina2 kt GM. Speaking chinese habis. Tp x ramai yg sanggup terima phone yg sheera nk jual.

Dh selesai check harga, dia lapar, tp masa x cukup. Nk kena hantar adik beradik dia p tusyen dlm kul 8. So, dlm 7.30, blk la rumah. Dia hantar aku blk. 

7.45-9 lebih .

Aku smpai rumah. Aku ckp kt sheera, kalo nk cpt, ikot highway. Tp kalo tak confident, ikot je jalan biasa.
After saying goodbye, aku masuk rumah. Lauk pauk yg mak bpk aku beli kt pasar malam terhidang dgn mewahnya kt meja makan. Sate dgn laksa je pun. 
Pegi dapur, panaskn laksa . X terkata kesedapan laksa pasar malam Simpang Pulai. Lazat sungguh. 

After some time, suddenly Sheera called. Dia kata dia dh terlajak ke highway Jelapang. X sempat nk belok ke lane Ipoh. Terpaksa dia mengharungi highway yg gelap gelita. Dgn suara dia yg sebak, kesian plak tgk dia.  "Sheera, ang relax. Berhenti dlu kt mana2. Nant aku try rescue ang." 
After that, aku cpt2 bgtau bpk aku, aku kena tolong kwn aku . Dia sesat kt highway. Sorang2. Perempuan plak tu. Me and my dad took off as fast as we could. My dad was speeding.

Dari semasa ke semasa, aku call sheera. tanya dia kt mana. Aku suruh dia stop dkt RnR Sg Perak. Xnak dia terlajak smpai ke Taiping. Hmm. Bila aku dgn bpk aku dh smpai RnR Sg Perak, aku call sheera. Dia dh nk hbs mkn. Aku keluar dari kereta, boleh nmpk dia dari jauh dia turun dari escalator. Hehe. 

Bpk aku suruh sheera follow je dari belakang, xde lah dia sesat lagi nanti. And for one more time, I had to accompany her on the journey back home. We chat on the car. Listen to songs. She was driving quite fast. Sometimes it freaked me alot. Haha.

When we reached the exit toll at Jelapang, she breathe a sigh of relief. Lega dia. Then, kitaorg keluar drpd highway. Stop dkt Petronas dkt2 tesco tu. Dia salam dgn bpk aku. Bpk aku plak bg mcm2 nasihat. Mcm instructor driving plak. Haha. Bpk aku pesan kt dia, lain kali bwk duit lebih n pastikan kredit cukup. 

After saying goodbye for one more time, I left with my dad while she headed home. Poor girl. And that was it. Thought it was goin to be another plain Friday, but then, I'm happy that I could give a helping hand to my friend that was in trouble. Her family and her bf would no longer had to worry for her because she is safe now.  

April 10, 2011

2 responses to Its Friday

  1. Sheera Hera says:

    black friday? wakakkaa the sweetest friday ;)

  2. man_2012 says:

    haha yeah. satu hari jumaat yg penuh dgn drama :P

Post a Comment

Powered by Blogger.