Speak

Pagi smlm, aku, najmi, hanani n nadia nba menyekaip or skyping la. Nadia nya duk pasang lagu je, xnk pn ckp. Dh jadi DJ je, x bersuara pun. But the best part in skyping last night was, kitaorg berkesempatan sembang dengan sorang mat saleh. 


Nami : Weh korg, nk x sembang dgn org putih? boleh improve english korg.
Kami : Boleh je . teringin jugak nk sembang dgn org luar nihh.

Then, nami pn invite la dia masuk dlm conference kitaorg. Aku pn first time skype dgn orang putih. Nasib bek ada member2 teman. Kalo tak tu, segan la juge. Aku bkn nya hebat sgt pun speaking. Then, dia pun join lah kitaorg punya conference group. WOW , never thought that i'm gonna speak with an American . HAHA.

His name is Ben. He's 21. Dia duk dekat southern california. Gaya dia ckp mmg pure American. Sedap je accent dia.Woahh! Excited giler babi sial. Nervous pn ada. We say hi and greeted him nicely. Then, we all had a nice conversation . We asked him alot bout his life, he's currently staying in Chicago. He had a part time job as an intern at an engineering firm. Gaji dia pun byk. 10 dollar per hour. Masyuk tu, kalo di convert kn ke RM, dh berapa dh. 

Nadia NBA lagi lahh, nk suruh Ben ni speaking Malay. Ntah pape je.



Kesian Ben. Dia xphm apa yg kitaorg tulis. Time bercakap dgn Ben, kitaorg mest ada selit "lah" dlm sentence kitaorg. Bila dh tersebut "lah" tu, terus cm "ish apa ni. orang puteh mana ada lah lah..". Segan je kalo dh tersebut tu. Hahaha. 

Tp smlm mmg best lah experience skyping dgn orang putih. Pengalaman baru dapat bersembang dgn orang American. Kalau dia dpt speaking Malay dgn kitaorg, lagi best. Dlm pukul 4 pagi gitu, semua orang pn log out. Penat tp berbaloi :)

March 10, 2011

Post a Comment

Powered by Blogger.