Teenage Dream ( Part 1 )

  Teenagers. Peringkat di mana smua org akan lalui. Setengah org ckp, time ni la kita mula buat perangai. Nk tunjuk lagak lah, wat perangai lah. Kdg2, wat keputusan pun ikot suka hati je. N ramai gak org baru nk mengenal erti syg or cinta di bangku skolah. People said that teenage love doesn't last long. Is it? I saw people dating for nearly 3 to 4 years during their school years and now they still stood sturdy and devoted to each other. Setia je. Haha. But not all lah. Some nk experience gak dgn pelbagai jenis org, nk tukar selera la ap la, then tukar bf/gf. For me its okay, some nk amik smua ni sbgai pengalaman. Pengalaman untuk masa dpan mereka.

    Org tua2 ckp, teenage love ni skadar cinta monyet je. After some time, akan rasa bosan. Lgpun, hati manusia ni slalu berubah. Kjap syg kjap benci kjap syg blk kjap benci blk. Dh biasa lah aku tgk cpl gado2 pastu syg2 blk. Its normal lah for cpl to fight or argue over simple matters. When couple fight, they tend to understand each other more and indirectly, they will love each other more. Kdg2 salah laki curang, kdg2 salah pempuan suka sgt sosial . X smua org btol. X smua org perfect. Mmg susah la nk cari couple, yg dh couple lama giler tp x penah gado langsung. Sapa yg ad tu aku ckp tahniah lah. Korg mmg x normal. Haha. Bf yg sabar n gf yg sporting pun penah gak gado. Bahkan pasangan berkahwin pun biasa argue.

   Hmm. For me, i have a long distance relationship with my gf. The experience thought me how to be patience . Relationship yg jenis ni, mmg menguji kesabaran. Mmg kna sbr tahap gaban la bila dh dpt relationship yg jenis cmni. Sbb bknnya slalu dpt dating or jumpa awek kt skola mcm cpl2 len tu. Kalo jumpa pn, ad la dlm dua bulan skali. Nama pun jauh, Haha. But the best thing is, bila dpt jumpa gf tu, rasa syok sgt. Feeling sky high. Haha. Dpt jugak melepas rindu yg teramat. Kdg2 , rasa nk je kawin trus. Dpt la tiap2 ari aku usha muka dy. Dpt la slalu aku teman dy jalan2 ke tgk wayang ke. Hmm. Bila dpt jumpa tu, wahh mmg smua lah ayat jiwang karat yg power2. Haih, aku plak terasa rindu kt awek aku. haha ap lahh.

Ok, thats all for now, stay tuned for part 2. There's more to come. I promise. Ciao.

January 26, 2011

Post a Comment

Powered by Blogger.